Čarodějky vykouzlily pohádky

19.05.2012 22:55

Jak se čarodějnice vzpamatovala a byla hodná

Saša Vymětalíková

 

Byla jedna čarodějnice, která byla zlá, ošklivá a měla kocoura jménem Vojta. Kocour byl chytřejší než čarodějnice. Jednou si řekla. Půjdu do města a kopím si koště, ale zapomněla se převléknout a všichni se báli. Jedna holčička se jí nebála a řekla: Chceš být hodná? Čarodějnice se rozmýšlela. No uvidím. Tak co mám dělat? Musíš být hodná na lidi. Počkej, vzpomněla jsem si, že mám kocoura Vojtěcha a ten byl strašně chytrý. No vidíš! Tak se jenom chovej k lidem slušně.

 

 

O čarodějnici, která chodila do školy

Kristýna Foltasová

 

Byla jedna čarodějnice, která nevěděla vůbec nic. A tak k ní přišel čaroděj a zavedl ji do školy. Potom chodila do čarodějnické školy. Pan učitel řekl: Kolik je  2+2? Všichni se hlásili a jen čarodějnice ne. Večer šla k jedné paní, která uměla čarovat s koulí. Čarodějnice ji poprosila, udělej něco, abych věděla kolik je 2+2.Udělala čáry máry fuk a druhý den šla do školy. Ve škole se hlásila a dostala velikánskou jedničku. Od té doby věděla všechno.

 

 

Jak si Bětule hledala kamarádku

Nikol Vítková

 

Žila byla jedna čarodějka. Jmenovala se Bětule, ale někdy si říká Bětulenka. Měla malého černého kocoura. Kocour měl také jméno. Jmenoval se Uhlík, jako uhlí. Bětule ho pojmenovala, protože byl černý. Našla ho v lese za jedním smrkem. Když už konečně vylezlo sluníčko a Bětule se probrala ze spánku, uvařila si snídani, čaj z myších ocásků, ropušího slizu a hadích ocásků. Šla ven, ale šíleně se nudila. Neměla žádnou kamarádku. Čarodějnice  Pepuše taky neměla žádnou kamarádku. Bětule uviděla Pepuši a Pepuše zase Bětuli. Budeme kamarádky? Ano. Doma se chlubila kocourovi Uhlíkovi, že má novou kamarádku. A co myslíte, že kocour udělal? Vyvalil oči a honem si šel hledat také nového kamaráda.